понеделник, 9 февруари 2015 г.

10 признака на умните хора:



 
10 признака на умните хора:


1. Те не говорят толкова много, както действат. По простата причина, че знаят, че само слушайки другите, може да станат по-умни.
2. Те знаят много други неща, освен тези, с които се занимават. Надареността им се заключава в това, че те постоянно насочват интересите си към това, с което другите се занимава.
3. Те умело балансират работата с дома и личните интереси. И при това никога не се изморяват да поддържат този баланс. Балансирайки, те успяват да се справят на 100% с всичко, с което се занимават едновременно.
4. Те се хранят с актуална информация. Те не винаги, но често следят популярните сайтове и социалните мрежи, за да не пропукат актуална информация, за да уловят глобалните тенденции и настроението на обществото.
5. Дори когато всичко в живота им се проваля - те се усмихват. Умните хора никога няма да бъдат зашеметени от нещо, защото техните умни мозъци им дават сценарии по-бързо от колкото нещо лошо може да се случи.
6. Те знаят, че те обикновено са най-умните хора в стаята, но не прекарват времето си, за да го доказват. Вместо това, те ще направят всичко, което могат, за да направят някой друг в стаята толкова умен, колкото са те.
7. Ако са ръководители, те ще направят всичко възможно, хората, които работят с тях да стават по-умни, по-общителни и по-популярни, отколкото тях самите. Те не са заплаха, защото те знаят, че наличието на разум – това е синергия. Поради тази причина, те се опитват да се уверят, че техните служители са по-умни, отколкото са те.
8. Те имат скрити умения, които никога не показват докато не им се наложи. Те не се нуждаят да показват всичките си умения, за да се докажат, че са по-добри от други.
9. Те могат да имат или да нямат скъпо образование. Когато те са около вас, никога няма да знаете какво е образованието им, докато не отворите тяхното досие.
10. Те никога, при никакви обстоятелства, няма да ви направят на глупак, дори и ако им е лесно да го направят. Те са научили по трудния начин, че правейки някой на глупак - те изглеждат глупаво.

Няма коментари: