вторник, 14 януари 2014 г.

Android на CES 2014: Пет неща, които имат значение



Както се казва да сложим чертата след приключването на CES 2014 и да направим анализ - нека бъдем честни, CES тази година не беше впечатляващ. Чухме много за 4K телевизори и един милион различни видове умни джаджи, но по отношение на актуални новини, свързани с мобилната операционна система на Google, много малко неща, които да ни впечатлят. Въпреки това все пак да не казваме, че шоуто не си заслужаваше. Ето списък от пет неща, които се случиха в CES 2014, които според мен са наистина важни.


01: The Sony Xperia Z1 Compact
През последните няколко години, Android устройствата са нараствали по размер с бързи темпове. Днес, дори не може да се намери флагмански Android телефон с дисплей, който е по-малък от 5,0 инча. Някои хора посрещат възторжено по-големите екрани и фаблетите нарастват лавинообразно, но какво да кажем за хората, които искат смартфон, който може спокойно да се побере в предния джоб. През 2013 г. видяхме безброй "Мини" устройства да се появяват на пазара, и макар да са по-малки, те също имаха сериозни спецификации. На тазгодишното издание на CES, обаче, Sony реши да вземе думата "Мини" и го хвърли през прозореца. С Xperia Z1 Compact, можете най-накрая да получите уникални характеристики в малко тяло. Имам в предвид процесор Snapdragon 800, 2 GB оперативна памет, както и 20.7-мегапикселова камера. Сега просто трябва да видим дали хората ще се чувстват комфортно да похарчат 500 евро за устройство с 4.3-инчов Android когато има на разположение 5.0 инчово устройство само за 50 евро повече.
 
02: Samsung’s Galaxy TabPro and NotePro
Samsung обяви четири нови таблети на CES тази година. Всички те са с Snapdragon процесор 800 и с 2 GB оперативна памет. Всички от тях имат екран, който притежава 2560 x 1600 пиксела. Това, което ги прави различни, е, че TabPro се предлага в три размера: 8.4 инча, 10.1 инча и 12.2 инча. Четвъртият таблет, NotePro, е всъщност 12.2 инчов TabPro, който идва с писалка. Трудно е да се каже нещо полезно за тези устройства, тъй като Samsung всъщност не споменава колко ще струват. Предполага се, че 12.2 инчови таблети ще се продават за доста пари, което ги прави по-малко привлекателна за много хора. И ако за 8.4 инчовият TabPro таблет най-вероятно ще има интерес, но ако тя струва повече от Nexus 7 с 4G LTE поддръжка, дали хората ще го искат. Все пак да оценим Samsung за предлагането на потребителите на толкова много възможности за избор.

                                                     03: LG’s G Flex comes to the USA
The LG G Flex е чисто технологична демонстрация. Това е първото гъвкаво устройство, което потребителите имат възможност да закупят, като се предполага, че живееш в Корея. Това ще се промени тази година, тъй като LG обяви, че G Flex ще дойде при AT & T, Sprint и T-Mobile. Това е важно, защото ние сега ще видим дали хората действително се интересуват от това да има извити телефони или предпочитат плоски устройства. Лично аз никога не съм докосвал G Flex, макар че аз съм убеден, че гъвкавите телефони в крайна сметка ще се превърнат в хит. Така или иначе, поздравления на LG за първото поколение от този тип технологии.


                                                       04: The Huawei Ascend Mate 2 4G
Новият фаблет на Huawei е важен по три причини. Първо, това е жестока джаджа от висок клас. Първо - в 6.1-инча се детайлизират 1080p, има процесор Snapdragon 800 под капака, а има дори и 13-мегапикселова камера. Второ, батерия е гигантска. Толкова голяма, че в действителност можете да използвате Mate 2 да зареждате други телефони. И трето, най-важната причина, че идва към два оператора в САЩ. 
                                                                05: The Hisense X1
Най-големия фаблет в света за момента. Що се отнася до останалата част от спецификациите, на X1 - това е 6,8 инчов дисплей с 1080p, Snapdragon 800 под капака, а има дори и 2 GB оперативна памет. Не е с 4G LTE, но пък това ще направи телефона по-евтин.

                                                                 ЗАКЛЮЧЕНИЕ:
Да, CES 2014 не беше толкова вълнуващ, но не се тревожетe, тъй като Mobile World Congress наближава. Това шоу е посветено на мобилните комуникации и се надяваме да видим много истински изненади.
А пък след това следва Google I / O през май или юни. Ще видим ли Android 5.0? или Glass 2.0 – бъдещето настъпва….

Няма коментари: