вторник, 21 януари 2014 г.

Huawei намалява наполовина времето за LTE гласовото повикване!



Huawei намалява наполовина времето за подготовка на LTE гласовото повикване!
Китайската компания Huawei обяви, че е приключила тест за оперативна съвместимост за "ултра-бърза" схема за комутация, която съкращава настройването на гласово повикване с 50 на сто при LTE мрежи.
Тестът се извършва в центъра за научни изследвания и развойна дейност на Huawei в Шанхай с производителя на чипове Qualcomm и китайската фирма твърди, че дава възможност на LTE потребителите да започнат гласово повикване в рамките само на три секунди. Според Huawei, решението вече е готово за търговското използване в мрежите. Технологията прави "специална употребата" на  „single radio voice call continuity (SRVCC)” процеса, за да се съкрати в пъти процеса по подготовка на гласовото повикване в LTE мрежи. SRVCC позволява на повикването в LTE пакет, да бъде пренесено в гласов домейн, като GSM, UMTS или CDMA. Huawei твърди, че подобно решение ще намали разходите и сложността в сравнение със стандартните CSFB решения, за които се твърди, че обикновено изискват ъпгрейди за целите съществуващи 2G и 3G мрежи. Той добави, че неговото решение също помага на операторите да мигрират плавно от използването на CSFB да се даде възможност за създаването на VOLTE услуги.
Huawei доставя крайни мрежови решения за теста, който обхващаше RAN мрежи, както и ЕPC и CS опорните мрежи. Qualcomm доставя тестови телефони. Резултатите от тестовете показват, че не е необходимо да се променят смартфоните, за да може да се използват за новото решение; чипсети, които поддържат SRVCC ще са достатъчни.
Към декември 2013 г., Huawei обяви, че е разположила CSFB в 50 мрежи и е спечелил 14 търговски VOLTE договори.

Няма коментари: