четвъртък, 23 януари 2014 г.

Huawei обръща поглед към Европа!


Huawei обещава да надмине $ 3,4 млрд. инвестиции в Европа!

Китайската IT фирма - която е изправена пред подозрения в САЩ за исторически силните си връзки с правителството и военните в Китай - обещава да засили инвестициите в Европа.
Китайският IT гигант Huawei е похарчил $ 3,4 млрд. купувайки компоненти, инженерни и логистични услуги от Европа през миналата година.
Фирмата заяви, че ще продължи да увеличава разходите си в Европа, тъй като засилва сътрудничеството си с компании, базирани в региона.
"С пълна увереност в бъдещето на Европа, ние ще продължим да инвестираме в този регион, и да си сътрудничим с европейските участници от индустрията", каза Кеn Hu, заместник-председател на Huawei в World Economic Forum 2014, годишната среща в Давос.
Huawei има повече от 7700 служители в Европа. В допълнение, Huawei е създала два R&D центрове, и са установени шест експертни центрове, обхващащи финанси, маркетинг, услуги и други сфери.
Миналата година Huawei обяви, че възнамерява да създаде най-малко 5500 нови работни места в Европа през следващите няколко години, тъй като се фокусира върху европейските пазари на далекосъобщенията. Така Huawei засилва фокуса си върху Европа пред САЩ след появилите се подозрения за исторически силните си връзки с китайското правителство и военните.

Няма коментари: