събота, 25 януари 2014 г.

„Big Data” - научен доклад на на IDG Enterprise



Научен доклад относно „Big Data”
В началото на 2014 изследвание на IDG Enterprise, касаещо „Big Data” бе завършено с цел по-доброто разбиране на Big Data инициативите на големите организации, инвестиции и стратегии.

Основните заключения на доклада включват:
• Организациите виждат експоненциален растеж в размера на данни, управлявани с очакван ръст от 76% в рамките на следващите 12-18 месеца.
• Компаниите засилват усилията си с цел извличане на стойности в инициативите на почти половината (49%) от анкетираните вече изпълнени проекти с „Big Data” данни или в процес на осъществяването им в бъдеще, но корпоративните организации са по-напред на кривата в плановете за изпълнение в сравнение с SMB организациите.
• Изпълнителни директори са фокусирани върху стойността на „големите данни” и си партнират с ИТ мениджъри, които ще купуват/управляват/ изпълняват стратегиите.
• Организациите инвестират в разработване или закупуване на софтуерни приложения, допълнителен хардуер и наемане на персонал с умения анализи при подготовката на инициативи за „големи данни”.
• Организации са изправени пред многобройни предизвикателства с инициативите на „големите данни” и ограничената наличност на квалифицирани служители за анализиране и управление на данни е на първо място.
• В следващите 12-18 месеца, организации планират да инвестират в умения определящи необходимостта за внедряванията на „големи данни”, включително учени (27%), архитекти на данни (24%), анализатори на данни (24%), визуализатори на данни (23%) , изследователски анализатори (21%) и бизнес анализаторите (21%).
• Половината от анкетираните са посочили, че не съществува ясен лидер в пространството за решение на „големи данни”.
Изследването Big Data на IDG Enterprise бе проведено онлайн сред публиката на шест IDG Enterprise марки - CIO, Computerworld, CSO, InfoWorld, ITworld и Network World - чрез интернет мненията и имейл покани. Резултатите са базирани на 751 респонденти.
Пълният текст на доклада можа да прочетете тук:

Няма коментари: