сряда, 15 януари 2014 г.

Microsoft харчи пари за привличането на Huawei, Samsung и Sony!




Microsoft съобщава, че ще похарчи 2,6 милиарда щатски долара, за да привлекат Huawei, Samsung и Sony!
Единствените компании, които вземат на сериозно Windows Phone са Microsoft и Nokia, и тъй като Microsoft закупи подразделението за телефони на Nokia,  той остава единствената компания, която не третира операционна система Android насериозно. Това обаче може да се промени, благодарение на фонд от $ 2,60 милиарда на Microsoft, който според сведенията ще използва, за да привлече повече производители на Windows Phone.
Парите ще бъдат раздадени като плащания, които компаниите могат да използват, за да инвестират в научни изследвания, производство и популяризиране на своите продукти. Microsoft направи подобна сделка, когато премина от Nokia Symbian към Windows Phone, но тези плащания ще бъдат значително по-високи. Очаква се за 2014 плащанията да включват:
-$1.2 billion за Samsung
- $600 million за Huawei
- $500 million за Sony
- $300 million за други
Има много причини да вярваме, че Microsoft ще инвестира повече пари в привличането на тези компании, въпреки че цифрите са съмнителни. Компания, толкова голяма, колкото Samsung наистинали има нужда от $ 1 млрд., за да направи Windows телефон? Нуждаят ли се Huawei,един от най-големите играчи от Китай, който вече е инвестирал в Windows, от 600 милиона щатски долара? Защо за другите - вероятно HTC, LG, както и някои по-малки фирми - са разделени само $ 300? Какво е по-вероятно да се случи, ще очакваме да видим – дали това са точните цифри не е ясно, но съссигурност е ясна основната концепция на Microsoft да плащат на фирми да подкрепят Windows Phone. Възможно е цифрите изтъквани да включват отстъпки за възнаграждения за права и лицензионни такси, които Microsoft събира обикновено от някой продава върху продуктите на Windows. Независимо от точната разбивка, ясно е, че Microsoft ще похарчи големи суми, за да изстреля Windows Phone напред.

Няма коментари: