вторник, 21 януари 2014 г.

Възход на китайската машина за иновации!




Възходът на Китайската машина за иновации!
Китайски високотехнологични фирми, най-вече известни с тяхното мащабно производство, сега предизвикват пазарните лидери в определянето на тенденциите в областта на далекосъобщенията, мобилни комуникации и устройства и онлайн услугите.
Поддържайки по-известните световни конкуренти в масивния си пазар, китайските технологични компании наемат кадри от Silicon Valley и разширяват влиянието си в чужбина с агресивни маркетингови кампании с участието на международни спортни звезди и знаменитости.
Въпреки това те все още са изправени пред проблеми с възприемането от страна на потребителите в много части на света, че техните продукти не са толкова високо-качествени или надеждни, колкото други. Някои чуждестранни конкуренти твърдят, че Пекин дава нечестно предимство чрез субсидии, евтино финансиране и контрол върху пазара на валута.
Но, много ръководители на китайски и западни компании твърдят, че технологичния сектор на Китай е достигнал критична маса от опит, талант и финансова мощ, която в най-скоро време могат да преподредят властовата структура на глобалната технологична индустрия в идните години.
На снимката - централата на Huawei в Китай!

Няма коментари: