вторник, 14 януари 2014 г.

CES 2014: ARM и Huawei подготвят първия 8-ядрен смартфон!


CES 2014: 
ARM и Huawei подготвят първия 8-ядрен смартфон!

Докато необходимостта от 8-ядрен смартфон все още е въпрос на дебат, активирането на хардуерни партньори като Huawei, Mediatek и ARM създадоха среда, която позволява на разработчиците на софтуер, да се разгърнат в създаването на нововъведения. На CES се натъкнахме на смартфона Huawei G750, първият, който се захранва от един истински 8-ядрен процесор.
Дали този телефон ще намери своя път към пазари извън Китай все още не ясно, но проектът е солиден и потребителския интерфейс, както бихте очаквали, е изключително пъргав и работи гладко. Този процесор от Mediatek, на MT6592, има способността да използва всички 8 Cortex-A7 ядра в същото време, когато има нужда. Всяко ядро ​​е способно на тактова честота от 2,0 GHz (макар че този модел Huawei изглежда работи на 1,7 GHz) и MediaTek твърди, че това позволява поддръжка за 4K висока побитова скорост H.264 видео възпроизвеждане, както и H.265 и VP9 възпроизвеждане.

Загрижеността в "битката за ядрата" на пазара на мобилни услуги е определено реална, тъй като потребителят трябва да бъде впечатлен от подобряване на способностите на устройствата на производителите на хардуерни устройства. Сега просто трябва да изчакаме, за да се уверим,, че софтуерната екосистема ще продължи да се развива във възходяща посока.

Няма коментари: