събота, 11 януари 2014 г.

“Умен” WiFi-рутер - Huawei MEMO базиран на Android OS



Huawei MEMO - WiFi-рутер базиран на Android OS
След игровата конзола Tron, която се базира на концепцията на Mac Pro, Huawei показа и друго устройство създаден "въз основа на" продукти Apple. Новото устройство на Huawei е HDMI WiFi рутер, наречен MEMO.

Прототип на MEMO е "ябълковият" рутер - Airport Extreme и станцията Airport Time Capsule, като разработката на китайската компания повтаря устройствата на  Apple, не само като дизайн, но и като функции. Съдейки по публикуваната информация в мрежата, MEMO има следните опции за свързване:
  • Устройство за четена на SD карти
  • USB 3.0
  •  HDMI
  •  Ethernet
Някои онлайн източници също твърдят, че HDMI-порта работи също и като вход, което е доста рядко за съвременните интелигентни рутери. MEMO също поддържа WiFi стандарт 802.11a/c и е оборудван с вграден твърд диск. Също така към рутера може да се свърже и външен твърд диск чрез порт USB 3.0.
MEMO работи с операционната система Android. Китайските източници заявиха, че рутера ще бъде в състояние да предава поточно видео от облачните хранилища Huawei и Baidu. В допълнение е опростен трансфера на данни между SD-картата и вградената памет на MEMO -  достатъчно да натиснете бутон. Надяваме се, че MEMO също ще поддоржа Youtube, Youku и други сайтове с поточна медия.

На корпуса на рутера е разположен бутона за включване и три LED-сензора, а устройството, според източници, е изключително компактно. Не е ясно как вътрешния диск ще се комбинира с рутера и дали ще може да се вади. Продажбите на Huawei MEMO ще започнат през третото тримесечие на 2014 година. Ако се интересувате от видео конзолата Huawei TRON, струва си да обърнете внимание и на MEMO – рутера ще бъде едно чудесно допълнение към конзолата.

Няма коментари: